Gnocchi cu sos picant
PrinteazaGnocchi cu sos picant din: cartofi, faina, ou, ardei iute, usturoi, rosii, seminte de floarea soarelui, ulei oregano, sare, piper.
- un kilogram de cartofi
- 200 g faina
- un ou
- un ardei iute
- 3 catei de usturoi
- 500 g rosii
- 50 g seminte de floarea soarelui
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb cu sare şi se curăţă de coajă. Se pasează şi se lasă să se răcească complet. Se amestecă bine cu oul, o linguriţă cu sare şi făina până rezultă un aluat omogen şi elastic. Se formează fitile cu diametrul de doi centimetri şi se taie bucăţele de doi centimetri.
Se presează cu o parte pe dinţii unei furculiţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă până se ridică la su¬prafaţă şi se scot cu o spu- mieră într-un bol. Roşiile se dau prin râzătoare; ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ardeiul, se căleşte două minute, apoi se adaugă roşiile, sare şi piper. Se fierb zece minute, se pune usturoiul feliat şi se mai ţin pe foc cinci minute.
Se pun gnocchi în boluri, se toarnă sosul, se presară se¬minţele de floarea-soarelui şi oregano tocat.
Daca aluatul nu se leaga, se adauga putin cate putin din apa in care au fiert cartofii.
Gnocchi cu sos picant
Pofta buna!