Gnocchi cu rucola si sos de unt
PrinteazaO reteta de Gnocchi cu rucola si sos de unt din: rucola, gnocchi, sare de mare, piper, unt, supa de legume, coaja de lamaie si parmezan.
- o legătură de rucola
- aluat de gnocchi
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 125 g unt
- un polonic de apă sau supă de legume
- coaja rasă de la o lămâie
- o mână de parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Spălaţi frunzele de rucola şi uscaţi-leîn dispozitivul special, apoi tocaţi mărunt cea mai mare parte, păstrând câtva frunze frumoase pentru decor. Preparaţi aluatul de gnocchi, adăugând frunzele de rucola tocate înainte de a începe frământatul. Lăsaţi-le să stea puţin în frigider.
Aduceţi la fierbere apă sărată şi fierbeţi gnocchi timp de 4 minute sau până când încep să plutească. Puneţi pe foc o tigaie. Topiţi în ea untul împreună cu un praf de sare şi piper. Apoi adăugaţi supa de legume sau apa şi scuturaţi tigaia cu o mişcare circulară, până când sosul capătă aspectul unei creme mai subţiri.
Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi coaja de lămâie şi o mână de parmezan. Scurgeţi gnocchi cu atenţie într-o strecurătoare, puneţi-le în tigaia cu sosul de unt şi amestecaţi uşor. Presăraţi frunzele de rucola întregi.
Gnocchi cu rucola si sos de unt
Pofta buna!