Gogosele cu gem de caise
PrinteazaGogosele cu gem de caise din: faina, oua, unt, zahar, drojdie, lapte, sare, gem de caise.
- 250 g faina alba + 50 g
- 2 oua
- 100 g unt moale
- 30 g zahar pudra
- 3 linguri de zahar farin
- 15 g drojdie
- 50 ml lapte
- 5 g sare
- 4 linguri gem de caise
- grasime de prajit
Mod de preparare:
Amestecati faina, drojdia dizolvata in prealabil in lapte caldut, ouale, zaharul pudra si sarea, cu ajutorul unui robot, la inceput mai lent, apoi mai rapid.
Intre timp, puneti in trei reprize in aluat untul inmuiat. Aluatul trebuie sa fie neted si putin moale.
Formati un bol si acoperiti-l cu o carpa curata. Puneti-l intr-un loc temperat, ferit de curent. Lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intindeti-l pe tabla de prajituri infainata.
Decupati discuri cu un diametru de 8 cm. Puneti o lingurita de gem sau dulceata de caise pe jumatatea discului.
Umeziti marginea cu putina apa. Acoperiti gemul cu cealalta jumatate a discului.
Presati cu degetul, pentru ca marginile sa fie bine lipite.Puneti grasimea sa se incinga.
Puneti cate 3-4 gogosele deodata sa se prajeasca, vreme de 8 minute, invartindu-le pe toate partile pana ce devin umflate si aurii.
Puneti-le sa se scurga de grasime, pe 3-4 randuri consecutive de hartie absorbanta.
Pudrati-le cu zahar farin si serviti-le fierbinti.
Pofta buna!