Gogosele cu mere
PrinteazaGogosele cu mere din: mere, oua, lapte, faina, drojdie, zahar, unt, ulei, sare.
- 4 mere
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g unt
- ulei
- sare
- 3 linguri zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu lapte călduţ şi îndulcit, iar deasupra presari făină. După ce maiaua a crescut, o amesteci cu laptele rămas, zahărul, puţină sare şi ouăle bătute.
Adaugi untul topit, merele şi făina şi frămânţi un aluat mai moale pe care-l laşi la cald să crească, lei apoi câte o lingură din aluat şi prăjeşti gogoşelele în uleiul încins.
După ce le-ai prăjit pe toate, le presari cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!