Gogoşele din morcovi si nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de gogosele din morcovi si nuci din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, nuci, morcov, unt, oua si lapte.
- 300 g faina
- 100 g zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 200 g nuci zdrobite
- 200 g morcov ras fin
- 50 g unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, zahărul, praful de copt, sarea, scorţişoara şi nucşoara într-un castron mai mare. Adăugaţi în acest amestec nucile şi morcovul ras cât mai fin.
In alt castron amestecaţi untul cu ouăle şi laptele. Când compoziţia este omogenă turnaţi-o peste amestecul cu făină.
Ungeţi cu grăsime şi tapetaţi cu făină 12 forme de savarine sau minitarte. în fiecare puneţi puţin din coca obţinută în aşa fel încât să se umple doar pe trei sferturi.
Coaceţi-le în cuptorul încălzit dinainte până când se rumenesc uniform.
Gogoşele din morcovi si nuci
Pofta buna!