Gogoşele din morcovi si nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosele din morcovi si nuci din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, nuci, morcov, unt, oua si lapte.

Ingrediente:Gogoşele din morcovi si nuci

  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 200 g nuci zdrobite
  • 200 g morcov ras fin
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 100 ml lapte

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina, zahărul, praful de copt, sarea, scorţişoara şi nucşoara într-un castron mai mare. Adăugaţi în acest amestec nucile şi morcovul ras cât mai fin.

In alt castron amestecaţi untul cu ouăle şi laptele. Când com­poziţia este omogenă turnaţi-o peste amestecul cu făină.

Ungeţi cu grăsime şi tapetaţi cu făină 12 forme de sa­varine sau minitarte. în fiecare puneţi puţin din coca obţinută în aşa fel încât să se umple doar pe trei sferturi.

Coaceţi-le în cuptorul încălzit dinainte până când se rumenesc uniform.

Gogoşele din morcovi si nuci

Gogoşele din morcovi si nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.