Gogoşele
PrinteazaO reteta de gogosele din: faina alba, zahar, drojdie, galbenusuri, lapte, nucsoara si ulei de arahide.
- 1 kg faină albă
- 250 g zahăr
- 1 cub drojdie proaspătă
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml lapte
- 1 l apă
- nucşoară
- ulei de arahide sau de floarea-soarelui (pentru prăjit)
Mod de preparare:
Toarnă apa într-un castron şi adaugă un praf de sare şi drojdia dizolvată înainte. Separat, bate gălbenuşurile, apoi amestecă-le cu apa. Incălzeşte laptele într-o crăticioară şi toarnă-l, în fir subţire, în compoziţia cu ouă, amestecând cu grijă. Adaugă zahărul şi un praf de nucşoară rasă.
Toarnă faina în ploaie, treptat, amestecând continuu până când obţii un aluat omogen. Acoperă vasul cu un şervet de bucătărie şi lasă aluatul să dospească circa o oră.
Unge-ţi mâinile cu ulei şi modelează biluţe din aluat. Prăjeşte-le în baie de ulei încins până când capătă o culoare arămie. Scoate-le cu paleta şi aşază-le pe hârtie absorbantă să se scurgă bine de ulei. Serveşte-le călduţe.
Gogoşele
Pofta buna!