Gogosi americane
PrinteazaGogosi americane din: faina, lapte, unt, zahar, drojdie, lamaie, sare, ulei, bomboane.
- 1 kg făină
- 400 ml lapte
- 200g unt
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 10 g drojdie
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 praf de sare
- ulei, pentru prăjit
- bomboane, pentru decor
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu un praf de sare şi cu zahărul, apoi dizolvi drojdia într-o cană de lapte. Torni drojdia peste făina cernută,
Incorporezi ouăle, zahărul, coaja de lămâie, untul topit şi începi să frămânţi, adăugând lapte cald puţin câte puţin. Dacă aluatul este prea tare, mai poţi turna lapte. Când se desprinde de pe pereţii vasului, îl lasi la crescut cel puţin 40 de minute.
O împărţi aluatul în jumătate şi întinzi o foaie, nu foarte subţire. Decupezi gogoşile cu gura unei căni, iar cercul din mijloc îl fad cu un capac de la o sticlă din plastic. Le rumeneşti în uleiul încins, după care le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Decorezi gogoşile cu bomboane colorate.
Gogosi americane
Pofta buna!