Gogosi aromate
PrinteazaO reteta delicioasa de gogosi aromate din: faina, lapte acru, drojdie uscata, esenta de vanilie, zahar, oua, sare si ulei.
- 600 g faina
- 250 ml lapte acru sau iaurt
- 5 linguri unt
- 2 pachetele drojdie uscata
- 1 esenta de vanilie
- 4 linguri zahar
- 2 oua
- 1 praf de sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Pui făina într-un castron, faci o adâncitură în mi|loc şi torni drojdia dizolvată în puţin lapte Laşi 10 minute ca să crească malaua, apoi începi să frămânţi adăugând treptat restul de lapte acru (la temperatura camerei, nu rece), ouăle bătute, zahărul, esenţa de vanilie, un praf de sare şi untul moale.
Obţii un aluat mai moale, pe care-l laşi la dospit 30 de minute.
Pe o planşetă presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie groasă de 7 mm. Decupezi apoi rondele mai mari şi tai mijlocul cu ajutorul unui pahar mai mic.
Le laşi să crească 10 minute, apoi le prăjeşti în ulei încins. Le presari cu zahăr tos sau cu zahăr pudră, dar le poţi glazura şi cu ciocolată sau cu sirop de caramel.
Gogosi aromate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gogoşi cu lapte bătut