Gogoşi cu gem de rubarbă

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosi cu: faina, drojdie, zahar pudra, zahar vanilat, oua, unt, lapte, sare, bacon, zahar pudra, scortisoara, ulei.

Ingrediente:Gogoşi cu gem de rubarbă

  • 550 g făină
  • 25 g drojdie
  • 100 g zahăr pudră
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • 200 ml lapte dulce
  • un sfert de linguriţă de sare
  • in borcan cu gem de rubarbă
  • zahăr pudră
  • scorţişoară
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Laptele dulce călduţ se amestecă bine cu drojdia, zahărul pudră, zahărul vanilat şi untul topit. Se adaugă ouăle, se amestecă bine cu un tel, apoi se toarnă făina cernută, sarea şi se frământă până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se decu­pează rondele. Se pune gem de rubarbă pe jumătate din ele, se umezesc marginile cu puţină apă şi se aşază deasupra alte rondele.

Se presează marginile ca să se lipească, se lasă să crească până îşi dublează volumul şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră pe şervete absorbante, ca să eli­mine uleiul în exces, şi se aşază pe un platou.

Gogoşi cu gem de rubarbă

Gogoşi cu gem de rubarbă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.