Gogoşi cu gem de rubarbă
PrinteazaO reteta delicioasa de gogosi cu: faina, drojdie, zahar pudra, zahar vanilat, oua, unt, lapte, sare, bacon, zahar pudra, scortisoara, ulei.
- 550 g făină
- 25 g drojdie
- 100 g zahăr pudră
- două pliculeţe zahăr vanilat
- 3 ouă
- 50 g unt
- 200 ml lapte dulce
- un sfert de linguriţă de sare
- in borcan cu gem de rubarbă
- zahăr pudră
- scorţişoară
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Laptele dulce călduţ se amestecă bine cu drojdia, zahărul pudră, zahărul vanilat şi untul topit. Se adaugă ouăle, se amestecă bine cu un tel, apoi se toarnă făina cernută, sarea şi se frământă până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se decupează rondele. Se pune gem de rubarbă pe jumătate din ele, se umezesc marginile cu puţină apă şi se aşază deasupra alte rondele.
Se presează marginile ca să se lipească, se lasă să crească până îşi dublează volumul şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră pe şervete absorbante, ca să elimine uleiul în exces, şi se aşază pe un platou.
Gogoşi cu gem de rubarbă
Pofta buna!