Gogoşi cu glazura de ciocolată albă

Printeaza

Gogoşi cu glazura de ciocolată albă din: lapte, zahar, drojdie, faina, sare, zahar vanilat, oua, unt, rom, ulei, glazura de ciocolata alba, lichior de cocos.

Ingrediente:Gogosi_cu_glazura_de_ciocolata_alba

  • 150 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 plic dorjdie uscata
  • 350 g faina
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri rom
  • ulei pentru prajit

ornat:

  • 100 g glazura de ciocolata alba
  • 2 linguri lichior de cocos sau rom

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte plămădeala din lapte, zahăr, 1 linguriţă de făină şi drojdie; se lasă să crească la căldură. Apoi se adaugă restul de făină şi celelalte ingrediente. Se fră¬mântă un aluat elastic; se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să crească.

Pe planşeta tapetată cu hârtie se întinde o foaie de aluat şi se decupează inele. Se lasă să crească şi se prăjesc într-o cantitate mare de ulei (sau se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc cca 8 min. în cuptorul încins la 160 °C). In ambele variante se lasă să se răcească.

Se topeşte ciocolata albă la bain-marie, având grijă ca vasul cu ciocolată să nu atingă suprafaţa apei, ci să stea în permenenţă pe aburi. Se adaugă alcoolul şi se amestecă. Apoi se decorează gogoşile.

Gogoşi cu glazura de ciocolată albă

Gogosi_cu_glazura_de_ciocolata_alba

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.