Gogosi cu vin si zahar vanilat
PrinteazaGogosi cu vin si zahar vanilat: vin alb, unt, zahar, faina, oua, sare, ulei, zahar vanilat.
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingură de unt
- 1 lingură zahăr
- 6 linguri făină
- 4 ouă
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pui la fiert vinul într-o cratiţă cu 1 lingură de unt. Când clocoteşte, iei de pe foc şi adaugi repede făina, amestecând continuu, până se desprinde aluatul de pe cratiţă.
Il laşi să se răcească. Adaugi zahărul şi gălbenuşurile, pe rând, un praf de sare şi, la urmă, albuşurile bătute spumă, lei cu 1 lingură din compoziţie şi prăjeşti gogoşile în ulei încins.
Le scoţi cu o spumieră şi, cât sunt calde le presari cu zahăr pudră, amestecat cu zahăr vanilat. Serveşti gogoşile calde.
Pofta buna!
Nu prea seamana a gogosi :))