Gogoşi la cuptor
PrinteazaGogoşi la cuptor din: zahar, ou, unt, lapte, faina, praf de copt, coaja de lamaie si scortisoara.
- 110 g zahar
- 1 ou
- 70 g unt topit
- 150 ml lapte
- 180 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- coaja de la 1/4 lamaie
- 1/4 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Freci zahărul cu oul până compoziţia devine ca o spumă albă. Poţi amesteca manual sau cu mixerul. Adaugi untul topit şi răcorit. Mixezi din nou timp de 1 minut. Adaugi laptele şi, la final, făina amestecată cu praf de copt, nucşoară şi coajă de lămâie. De data asta amesteci manual cu telul, doar până se încorporează făina.
Ungi 6 forme de brioşe cu unt şi le pudrezi cu făină. Porţionezi aluatul în forme, cât să se umple 2/3 din ele. Coci gogoşile la cuptor, la 190 de grade Celsius, pentru 20 de minute, apoi le scoţi din cuptor şi din forme. Dacă ai uns formele bine, gogoşile nu vor fi deloc lipite de tavă şi nu vei avea probleme să le scoţi.
Topeşti untul la foc mic. Amesteci zahărul cu scorţişoara. Ungi gogoşile cu unt pe toate părţile. Le treci prin zahărul aromat. Sunt bune călduţe, dar chiar si a doua zi, reci.
Gogoşi la cuptor
Pofta buna!