Gogosi pudrate
PrinteazaGogosi pudrate din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, sare, lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, ulei.
- 1 kg faina
- 150 g unt
- 6 oua
- 40 g drojdie
- 250 g zahar
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 pahar lapte
- 1 zahar vanilat
- coaja rasa de la 1 lamaie
- esenta de rom
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în puţin lapte călduţ cu o linguriţă de zahăr şi de făină. Amesteci şi laşi să crească.
Gălbenuşurile cu zahărul, sarea, coaja de lămâie şi zahărul vanilat le freci la cald, până nu mai simţi zahărul. Pui esenţa de rom, 1 lingură de ulei şi 2 albuşuri bătute spumă.
Frămânţi coca şi, când a crescut, întinzi o foaie mai groasă de 1 cm. Laşi 5 minute să crească puţin, apoi tai gogoşi din aluat cu ajutorul unui pahar.
Laşi încă 10 minute să mai crească şi le pui în grăsimea încinsă, cu partea de deasupra în jos. Serveşti gogosile pudrate cu zahăr.
Gogosi pudrate
Pofta buna!