Gogosi sarate

Printeaza

Gogosi sarate din: cartofi, lapte, drojdie, oua, faina, zahar, ulei, branza telemea, ceapa verde, sare.

Ingrediente:Gogosi_sarate

  • 500 g cartofi
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 cub de drojdie
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 l ulei (penru prajit)
  • 100 g branza telemea
  • 2 legaturi ceapa verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi la răcit, de preferat peste noapte.

Faci maiaua din drojdia şi zahărul puse în lapte şi laşi la crescut 30 de minute.

Cartofii îi cureţi de coajă şi îi pasezi sau îi dai prin râzătoare. Ii amesteci cu maiaua, făina, sarea şi ouăle.

Frămânţi până când aluatul nu ţi se mai lipeşte de mâini. Laşi deoparte pentru o oră.

Zdrobeşti brânza cu furculiţa şi o amesteci cu ceapa verde tocată. Intinzi cu sucitorul o foaie destul de groasă şi decupezi cerculeţe, cu gura unui pahar.

Pe jumătate dintre ele pui brânză, iar cu celelalte cerculeţe le acoperi, îţi umezeşti puţin degetele şi lipeşti bine marginile.

Incingi uleiul. Laşi la prăjit până se rumenesc.

Gogosi sarate

Gogosi_sarate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.