Gogosi vieneze
PrinteazaGogosi vieneze din: unt, faina, oua, coaja de lamaie, sare, nuci, stafide, zahar, albusuri.
- 100 g unt
- 200 g faina
- 3 oua
- coaja de lamaie
- sare
- 10 nuci
- 100 g stafide
- 200 g zahar
- 3 albusuri
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahăr până când obţineţi cremă omogenă. Puneţi coajă de lămâie, un praf de sare şi făina. Lucraţi cu lingura de lemn, omogenizaţi.
Faceţi un amestec din: 3 albuşuri bătute spumă tare, nuci tocate şi stafide, amestecaţi bine.
Luaţi din aluatul cu lingura cu făină, treceţi prin amestecul de albuş şi nuci, puneţi gogoşile pe tava neunsă, coaceţi la foc potrivit 30 min. Serviţi gogoşile calde, pudrate cu zahăr farin.
Gogosi vieneze
Pofta buna!