Gratar coreean (Bulgogi)
PrinteazaGratar coreean din: carne de vita, pudra de nuca, sos, sos de soia, suc de pere, zahar, suc de ghimbir, miere, ceapa verde, usturoi, sare de dusan, ulei de susan, piper.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită
- puţină pudră de nucă
- sos pentru carnea de vită
- 4 linguri cu sos de soia maturat
- 4 linguri cu suc de pere
- două linguri cu zahăr
- o linguriţă cu suc de ghimbir
- o lingură şi jumătate cu miere
- o lingură cu ceapă verde tocată
- o lingură şi jumătate cu usturoi pisat
- o lingură cu sare de susan
- o lingură cu ulei de susan
- o jumătate de linguriţă cu piper
Mod de preparare:
Se şterge orice urmă de sânge de pe carnea de vită, se îndepărtează muşchiul şi grăsimea şi se taie în bucăţi de 10 centimetri lungime şi 5 centimetri grosime de-a lungul fibrei. Se marinează carnea într-un amestec de suc de pere, zahăr şi suc de ghimbir.
Se amestecă restul de ingrediente pentru sos şi se toarnă peste carne, presând carnea cu mâna ca să se acopere cu marinată. Se lasă carnea să stea 30 de minute sau mai mult, se scoate şi se pune pe o tablă încinsă ca să se frigă, apoi se întoarce şi pe cealaltă parte. Se scoate pe un platou şi se presară cu pudra de nuci.
Gratar coreean
Pofta buna!