Gratar de porc
PrinteazaO reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei, ceafa de porc, unt si foaie de dafin.
- 8 cartofi mici
- 8 ciuperci de dimensiuni medii
- sare
- piper
- 1 lingura ulei
- 4 bucati ceafa de porc
- 30 g unt
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii, fierbeţi-i cca 20 de minute, scurgeţi-i şi curăţaţi-i de coajă. Curăţaţi şi spălaţi ciupercile şi înfigeţi-le în frigăruie.
Condimentaţi-le cu sare, piper şi ungeţi-le cu ulei.
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi bateţi-o puţin.Topiţi untul şi amestecaţi-l cu foaia de dafin. Ungeţi grătarul cu ulei.
Frigeţi frigăruia la marginea grătarului cca 12 minute. Ungeţi carnea cu untul şi foaia de dafin, aşezaţi-o pe grătar 5-8 minute şi condimentaţi-o.
Gratar de porc
Pofta buna!