Graten de legume de primavara
PrinteazaGraten de legume de primavara din: cartofi, sare, sparanghel, zahar, unt, gulie, morcovi, mazare mangetout, patrunjel, supa de legume, camembert de capra, paine, unt.
- 500 g cartofi pentru fiert
- sare
- 250 g sparanghel alb
- 1 priză de zahăr
- 1 linguriţă de unt
- 1 gulie
- 300 g morcovi
- 200 g mazăre mangetout
- 1 legătură de pătrunjel
- 6 linguri de supă de legume
- 300 g camembert de capră
- 2 felii de pâine albă uscată şi prăjită
- unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb, se scurg şi se trec sub jet de apă rece. Apoi se cojesc, se taie felii şi se presară cu sare.
Se spală sparanghelul, se curăţă, iar capetele lemnoase se taie. Tijele curăţate se taie bucăţi şi se fierbe al dente în apă cu sare, zahăr şi unt.
Gulia şi morcovii se spală şi se cojesc. Gulia se taie bucăţi, iar morcovii rondele, apoi se fierb împreună al dente în apă cu sare. Mazărea se spală, se curăţă şi se opăreşte în apă cu sare. Se spală pătrunjelul, se scutură de apă şi se toacă mărunt.
Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Bucăţile de cartofi şi de legume şi pătrunjelul se pun intr-o formă unsă cu unt şi se stropesc cu supa de legume.
Pe deasupra se distribuie brânza tăiată bucăţele. Pâinea prăjită se fărâmiţează şi se presară peste compoziţie.
Gratenul se coace circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit.
Pofta buna!