Graten cu paste si vinete

Printeaza

O reteta de graten cu paste si vinete din: vinete, carne tocata, rosii, paste tuburi, oua, branza feta, ceapa, usturoi, parmezan, oregano, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Graten cu paste si vinete

  • 3 vinete potrivite
  • 300 g carne tocata
  • 100 g rosii decojite tocate
  • 200 g paste tuburi
  • 5 oua
  • 200 g branza feta sfaramata
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g parmezan
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Decojeste doua vinete si taie-le pe lungime, in felii subţiri. Cea de-a treia vânătă, tai-oîn felii rotunde. Dă-le cu un praf de sare şi lasă-le într-o sită se se scurgă. Apoi, prăjeşte-le pe un grătar bine încins şi uns cu puţin ulei. Scoate-le într-un castron şi ţine-le la cald.

Căleşte ceapa şi usturoiul tocate în două linguriţe de ulei încins, apoi adaugă carnea. Când carnea s-a pătruns, toarnă roşiile şi oregano. Dă focul mai mic şi lasă să fiar­bă acoperit, până se pătrun­de şi se înmoaie carnea.

Sărează şi piperează după ce compoziţa de carne s-a răcorit. Fierbe pastele con­form instrucţiunilor producă­torilor şi pune-le la scurs. Amestecă feliile de vinete cu compoziţia de carne, pas­tele, brânza şi ouăle bătute.

Toarnă totul într-o tavă unsă cu ulei, aşază deasupra feliile rotunde de vânătă şi presară parmezanul. Dă la cuptorul încins 40 de minute.

Graten cu paste si vinete

Graten cu paste si vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.