Graten cu paste si vinete
PrinteazaO reteta de graten cu paste si vinete din: vinete, carne tocata, rosii, paste tuburi, oua, branza feta, ceapa, usturoi, parmezan, oregano, sare, piper si ulei.
- 3 vinete potrivite
- 300 g carne tocata
- 100 g rosii decojite tocate
- 200 g paste tuburi
- 5 oua
- 200 g branza feta sfaramata
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 50 g parmezan
- oregano
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Decojeste doua vinete si taie-le pe lungime, in felii subţiri. Cea de-a treia vânătă, tai-oîn felii rotunde. Dă-le cu un praf de sare şi lasă-le într-o sită se se scurgă. Apoi, prăjeşte-le pe un grătar bine încins şi uns cu puţin ulei. Scoate-le într-un castron şi ţine-le la cald.
Căleşte ceapa şi usturoiul tocate în două linguriţe de ulei încins, apoi adaugă carnea. Când carnea s-a pătruns, toarnă roşiile şi oregano. Dă focul mai mic şi lasă să fiarbă acoperit, până se pătrunde şi se înmoaie carnea.
Sărează şi piperează după ce compoziţa de carne s-a răcorit. Fierbe pastele conform instrucţiunilor producătorilor şi pune-le la scurs. Amestecă feliile de vinete cu compoziţia de carne, pastele, brânza şi ouăle bătute.
Toarnă totul într-o tavă unsă cu ulei, aşază deasupra feliile rotunde de vânătă şi presară parmezanul. Dă la cuptorul încins 40 de minute.
Graten cu paste si vinete
Pofta buna!