Gratin cu bacon
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de gratin cu bacon din: gulii, cartofi, ceapa, seminte de dovleac, bacon, smantana, cascaval, ulei, oua, faina, sare si piper.
- 3 gulii
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 50 g seminte de dovleac
- 200 g bacon
- 400 g smantana
- 50 g cascaval
- 2 linguri ulei
- 3 oua
- 2 linguri faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti guliile si cartofii de coaja si le fierbi 15-20 de minute in apa cu sare. Le scurgi, le lasi sa raceasca, apoi le tai felii de 5 mm grosime si le asezi intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei.
Tai ceapa pestisori si baconul fasii, le rumenesti cateva minute in ulei incins si le adaugi peste cartofi si gulii.
Amesteci smantana cu ouale si faina, condimentezi cu sare si piper, dupa gusto si le torni in forma. Presari cascavalul ras si semintele de dovleac si dai cu totul la cuptor pentru 30-40 de minute.
Gratin cu bacon
Pofta buna!