Gratin cu bacon

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de gratin cu bacon din: gulii, cartofi, ceapa, seminte de dovleac, bacon, smantana, cascaval, ulei, oua, faina, sare si piper.

Ingrediente:Gratin cu bacon

  • 3 gulii
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 50 g seminte de dovleac
  • 200 g bacon
  • 400 g smantana
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri ulei
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti guliile si cartofii de coaja si le fierbi 15-20 de minute in apa cu sare. Le scurgi, le lasi sa raceasca, apoi le tai felii de 5 mm grosime si le asezi intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei.

Tai ceapa pestisori si baconul fasii, le rumenesti cateva minute in ulei incins si le adaugi peste cartofi si gulii.

Amesteci smantana cu ouale si faina, condimentezi cu sare si piper, dupa gusto si le torni in forma. Presari cascavalul ras si semintele de dovleac si dai cu totul la cuptor pentru 30-40 de minute.

Gratin cu bacon

Gratin cu bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.