Gratin de broccoli cu morcovi

Printeaza

Gratin de broccoli cu morcovi din: morcovi, broccoli, pesmet, ulei, oua, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Gratin_de_broccoli_cu_morcovi

  • 2 morcovi de dimensiune mijlocie
  • 300 g broccoli
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura unt sau ulei
  • 3 oua
  • 1 l smantana pentru gatit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli morcovii şi broccoli. Cureţi morcovii şi îi tai în bastonaşe, pe toată lungimea. Desfaci broccoli în bucheţele, le opăreşti 2-3 minute în apă uşor sărată şi le scurgi. Ungi cu unt un vas termorezistent cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm şi îl tapetezi cu pesmet.

Repartizezi morcovii pe toată baza vasului şi peste ei aşezi bucheţelele de broccoli. Mixezi ouăle împreună cu smântână de gătit, sarea şi piperul. Le torni încet peste legume, astfel încât să le acopere. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute. Serveste preparatul cald.

Gratin de broccoli cu morcovi

Gratin_de_broccoli_cu_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.