Gratin de broccoli cu morcovi
PrinteazaGratin de broccoli cu morcovi din: morcovi, broccoli, pesmet, ulei, oua, smantana, sare, piper.
- 2 morcovi de dimensiune mijlocie
- 300 g broccoli
- 1 lingura pesmet
- 1 lingura unt sau ulei
- 3 oua
- 1 l smantana pentru gatit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli morcovii şi broccoli. Cureţi morcovii şi îi tai în bastonaşe, pe toată lungimea. Desfaci broccoli în bucheţele, le opăreşti 2-3 minute în apă uşor sărată şi le scurgi. Ungi cu unt un vas termorezistent cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm şi îl tapetezi cu pesmet.
Repartizezi morcovii pe toată baza vasului şi peste ei aşezi bucheţelele de broccoli. Mixezi ouăle împreună cu smântână de gătit, sarea şi piperul. Le torni încet peste legume, astfel încât să le acopere. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute. Serveste preparatul cald.
Gratin de broccoli cu morcovi
Pofta buna!