Gratin de cartofi cu branza si ceapa verde
PrinteazaO reteta simpla de gratin de cartofi cu branza si ceapa verde din: cartofi albi, unt, sare, piper, smantana, branza rasa si ceapa verde.
- 1 kg de cartofi albi (făinoşi)
- 1 lingură unt
- sare
- piper
- 1/2 – 1 smântână
- 40 g brânză rasă
- 1 lingură ceapă verde
Mod de preparare:
Se taie cartofii felii subţiri. Se unge cu unt o tavă de gătit. Se pun feliile de cartofi în tavă, în straturi suprapuse, presărând pe fiecare strat sare şi piper.
Se încălzeşte smântână, se topeşte brânza în ea şi se toarnă peste cartofi.
Se preîncălzeşte cuptorul la semnul 180’C şi se dă gratinul de cartofi la cuptor pentru 50 min. Se serveşte cu ceapă verde, tăiată mărunt şi presărată deasupra.
Poftă bună!