Gratin de conopidă si broccoli
PrinteazaGratin de conopidă si broccoli din: conopida, supa de legume, broccoli, smantana, mustar cu boabe, vin alb, nucsoara si pesmet.
- 1 conopida mare, rupta in buchetele
- 1 cub supa de legume,
- 1 broccoli mare, rupt in buchetele
- 200 g smantana pentru gatit
- 1 lingura de mustar cu boabe
- vin alb, pentru stropit
- 1/2 lingurita de nucsoara
- pesmet
Mod de preparare:
Pune conopida într-o cratiţă şi acoper-o cu apă rece, adaugă cubul pentru supă şi adu totul la punctul de fierbere. Adaugă broccoli şi fierbe-l 1 minut, apoi scurge tot şi păstrează puţin lichid. Lasă legumele deoparte. (Nu trebuie sa fie foarte moi.)
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6 . Amestecă smântână pentru gătit cu muştarul, vinul (dacă foloseşti), nucşoara şi asezonează. Adaugă peste legume şi amestecă bine. Transferă totul într-un vas termorezistent, presară pesmetul şi dă la cuptor 30 de minute, până se rumeneşte.
Gratin de conopidă si broccoli
Pofta buna!