Gratin de hrean si bacon
PrinteazaGratin de hrean si bacon din: bacon, hrean, ceapa, patrunjel, smantana, lapte, galbenus, cascaval, ulei, sare si piper.
- 300 g bacon
- 600 g hrean taiat
- 2 cepe
- 2 linguri patrunjel
- 300 g smantana
- 150 ml lapte
- un galbenus
- 100 g cascaval ras
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Hreanul curăţat şi feliat se pune la cuptor pentru 5 minute şi apoi se aşază într-un vas de cuptor uns cu puţin ulei. Intr-o tigaie cu puţin ulei, se căleşte ceapa pentru două minute. Se adaugă baconul, se lasă să-şi schimbe culoarea şi apoi se adaugă hreanul.
Se amestecă smântână cu gălbenuşul, laptele şi pătrunjelul, sare şi piper. Se varsă amestecul în vasul de cuptor si se presară caşcavalul ras. Se dă la cuptor pentru 15 minute.
Gratin de hrean si bacon
Pofta buna!