Gratin de macaroane cu langusta

Printeaza

O reteta de gratin de macaroane cu langusta din: macaroane, languste, sos, smantana, parmezan, unt, sare si piper.

Ingrediente:Gratin de macaroane cu langusta

  • 250 g macaroane
  • 2 cozi de languste crude (congelate)
  • 2 pliculeţe sos pentru crustacee, congelat (tip Picard)
  • 100 ml smântână lichidă
  • 75 g parmezan ras
  • 20 g unt
  • sare
  • piper măcinat proaspăt

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la treapta 7 (210 C). Decongelaţi sosul la microunde (sau puneţi pliculeţele într-o cratiţă cu apă clocotită) şi păstraţi la cald. Intr-o oală, clocotiţi apă cu sare.

Puneţi în ea cozile de languste şi fierbeţi-le con­form instrucţiunilor de pe ambalaj. în acest timp, puneţi macaroanele în apă clocotită şi sărată şi fierbeţi-le.

Scurgeţi pastele şi puneţi-le într-un castron pentru salată. Stropiţi-le cu sosul şi cu smântână, piperaţi şi amestecaţi. Scoateţi cozile de langustă din oală şi decorticaţi-le cu ajutorul unei foarfece. Tăiaţi carnea în medalioane.

Ungeţi cu unt o tavă care merge la cuptor, aşezaţi în ea macaroanele, îngropaţi medalioanele printre paste, presăraţi parmezan şi daţi la cuptor pentru cca 15 min, până prind o crustă frumoasă. Serviţi foarte fierbinte.

Gratin de macaroane cu langusta

Gratin de macaroane cu langusta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.