Guguluf cu alune
PrinteazaGuguluf cu alune din: alune de padure, unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, gem de caise si zahar pudra.
- 75 g alune de padure
- 250 g unt moale
- 250 g zahar
- sare
- 4 oua
- 300 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 125 g alune de padure macinate
- 120 ml lapte
- 2 linguri gem de caise
- 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se toacă alunele şi se pune deoparte o lingură. Se bate untul cu zahăr şi un praf de sare, 8 min. Se înglobează apoi pe rând ouăle, amestecând după fiecare câte 1 min.
Separat se amestecă făina cu praf de copt şi alune măcinate şi tocate; se înglobează în compoziţie, alternând cu laptele.
Se aşază compoziţia într-o formă de guguluf ( 22 cm) bine unsă şi tapetată cu făină; se coace în partea de jos a cuptorului 60-65 min.
Se lasă să se odihnească puţin în formă, se răstoarnă şi se lasă să se răcească. Se încălzeşte gemul şi se unge cu el guguluful. Se presară alune tocate şi se pudrează cu zahăr
Guguluf cu alune
Pofta buna!