Gulaş cu carne de vită şi cartofi noi
PrinteazaGulaş cu carne de vită şi cartofi noi din: cartofi, carne de vita, slanina, ceapa, rosii, boia de ardei, sare.
- 1,5 kg cartofi noi
- 500 g carne de vita
- 250 g slanina cruda sau afumata
- 2-3 cepe mari
- 4 rosii
- boia de ardei
- 1 lingurita cu sare
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, tăiaţi peştişori şi căliţi împreună cu feliile de slănină tăiate subţiri. Lucraţi în vas smălţuit, la foc mic.
Când ceapa s-a înmuiat tocaţi mărunt roşiile decojite şi le puneţi peste ceapă. Acoperiţi vasul, fierbeţi 10 min. Tăiaţi carnea cuburi mici şi puneţi-o peste sosul de ceapă. Presăraţi boia de ardei şi continuaţi fierberea 60 min.
Curăţaţi cartofii, îi tăiaţi cuburi mici, spălaţi în 2-3 ape, îi puneţi să f iarbă cu restul ingredientelor, acoperiţi cu o cană cu apă caldă. Săraţi mâncarea, fierbţei încă 30 min. Serviţi mâncarea caldă, cu pâine de casă şi vin alb.
Gulaş cu carne de vită şi cartofi noi
Pofta buna!