Gulaș de gâscă: Un preparat tradițional și savuros – un preparat plin de savoare, originar din bucătăria central-europeană, fiind foarte popular în Ungaria și Transilvania. Această rețetă combină carnea suculentă de gâscă cu legume și condimente, rezultând un fel de mâncare consistent și reconfortant. Prepararea gulașului necesită timp și răbdare, dar rezultatul final va fi […]
Gulas de oaie
PrinteazaGulas de oaie din: carne de oaie, untura, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, paprika, sare, piper, foi de dafin si chimen.
Ingrediente
- 1 kg carne de oaie
- 50 g untura
- 300 g ceapa
- 1 kg cartofi
- 50 g rosii
- 150 g ardei gras
- boia de ardei (paprika)
- sare
- piper
- foi de dafin
- chimen
Mod de preparare Gulas de oaie:
Se cutata ceapa si cartofii. Carnea de oaie se curata bine de pielita si grasime si apoi se taie in cuburi de 2 cm.
Ceapa toacata marunt se prajeste in untura pana devine aurie.Se adauga boia, se amesteca si apoi se pune carnea de oaie.
Se sareaza, condimenteaza si se continua fierberea innabusita, sub capac la foc domol.
Cand scade zeama se completeaza cu putina apa si se adauga foile de dafin si chimionul.
Pentru a se patrunde bine carnea se amesteca din cand in cand si se completeaza cu apa.
Se taie cartofii, ardeiul gras si rosiile in cubulete.
Cand carnea este patrunsa se adauga cartofii, ardeiul si rosiile (bulionul) si se lasa sa fiarba la foc incet pana sunt gata.
Se poate prepara si la ceaun, in cantitati mai mari, fiind si mai delicioasa si savuroasa !
Poftă bună!
Gulaș de Porc Tradițional din: carne de porc, ceapa, ardei, usturoi, rosii, pasta de rosii, supa, boia, chimen, sare, piper, ulei, faina, patrunjel. Această mâncare combină carnea suculentă de porc cu legume și condimente pentru a crea un fel de mâncare bogat și satisfăcător. Perfect pentru zilele reci de iarnă sau ca o cină îmbelșugată […]
Incoming search terms:
- gulas de oaie
- guiaş de oaie
Eu la gulas nu folosesc decat carne de vita, n-am incercat niciodata cu carne de oaie