Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi

Printeaza

O reteta de gulie la cuptor, cu mazare si morcovi din: gulii, morcovi, zahar, mazare, oua, branza, hasmatuchi, arpagic, sare, piper, smantana si supa.

Ingrediente:Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi

  • 8 gulii
  • 200 g morcovi
  • 1 lingură de zahăr
  • 200 g mazăre congelată
  • 2 ouă
  • 50 g brânză rasă
  • 1 legătură hasmaţuchi
  • 1/2 legătură arpagic
  • sare
  • piper
  • 250 ml smântână
  • 150 ml supă

 

Mod de preparare:

Se curăţă guliile şi se înlătură partea tare din vârf, care se păstrează. Se pun guliile într-o oală, se acoperă cu apă sărată şi se fierb timp de 15 minute. Se scurg de apă, se taie complet coaja tare, care se pune deoparte şi se păstrează partea cărnoasă.

Se spală morcovii şi se taie bucăţele, alături de vâr­furile guliilor. Se înăbuşă timp de 5 minute, în apă sărată cu zahăr. Se amestecă compoziţia de morcovi fierţi cu mazărea, ouăle, brânza şi ierburile aromate. Se asezonează cu sare şi piper. Se umplu guliile cu acest amestec şi se pun pe o tavă.

Se amestecă coaja rasă de gulie, fiartă anterior, cu smântână şi supa. Se toarnă în tavă. Se pune la cuptor, cu capac, şi se coace 20 de minute, apoi se îndepărtează ca­pacul şi se mai coace 10 minute.

Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi

Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.