Gulii cu usturoi, curcuma si smantana
PrinteazaGulii cu usturoi, curcuma si smantana din: gulii, unt, usturoi, sare, cub concentrat de legume, amestec de legume deshidratate, smântână, curcuma, pătrunjel tocat, piper asortat.
Ingrediente:
- 4 gulii mari (nu sunt lemnoase)
- 2 linguri unt
- 4 căţei de usturoi
- sare
- 1/2 cub concentrat de legume
- 1 lingură amestec de legume deshidratate
- 100 ml smântână
- 2 linguriţe curcuma
- 1 mână pătrunjel tocat
- piper asortat măcinat
Mod de preparare:
Se decojeşte gulia, se taie felii şi se prăjeşte în unt încins. Se decojesc 2 căţei de usturoi şi se taie felii subţiri; se adaugă la gulie.
Când aceasta devine uşor roz, se adaugă puţină apă (cca 200 ml), cubul instant mărunţitîn mână, amestecul de mirodenii şi restul de usturoi; se călesc până ce se înmoaie; atenţie, însă, nu trebuie să devină păstoase, ci să rămână crude în centru.
Se amestecă smântână cu curcuma şi se toarnă peste legume; se lasă să fiarbă până ce ajunge la volumul dorit. La final se adaugă pătrunjel, sare şi piper.
Gulii cu usturoi, curcuma si smantana
Pofta buna!