Gulii umplute cu garnitura de sos alb
PrinteazaO reteta delicioasa de gulii umplute cu garnitura de sos alb, carne tocata, ou, ceapa, paine, sare, piper, patrunjel verde, sunca afumata, unt, smantana, lapte, faina si ulei.
Ingrediente:
- 6 gulii
- 500 g carne tocată (de orice tip, în funcţie de gust)
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 felie de franzelă
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- 3 felii şuncă afumată
- 50 g unt
- 250 mg supă de carne preparată dintr-un cub de concentrat
Ingrediente sos:
- 1 cană de lapte
- 200 ml smântână
- 1 ceapă
- 2 linguri făină
- piper
- mărar
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi guliile de coajă, le speli, le tai în jumătate, şi, cu o linguriţă, scoţi cu grijă miezul. Le fierbi în apă cu puţină sare cam 10 minute, apoi le scoţi uşor să nu se sfărâme şi le pui la scurs cu gura în jos. între timp, amesteci carnea tocată cu oul, ceapa tocată, miezul de franzelă înmuiat în lapte şi presat, pătrunjelul tocat, sarea, piperul şi condimente după preferinţă.
Cu această compoziţie umpli guliile, pui deasupra fiecăreia o bucăţică de unt şi le aşezi într-o tavă la cuptor. Torni peste ele supa de carne şi o cană de apă fiartă şi le dai la cuptor. După 30 de minute, scoţi guliile şi aşezi deasupra fiecăreia, în formă de x, două fâşii subţiri de şuncă afumată. Le dai din nou la cuptor, până se rumeneşte şunca.
Le stropeşti din când în când cu sosul care se formează în tavă. Cât timp stau guliile umplute la cuptor, prepari sosul aşa: căleşti ceapa tăiată mărunt în puţin ulei, apoi adaugi miezul guliilor tăiat mărunt sau dat pe râzătoare.
Torni laptele şi laşi să fiarbă, până se înmoaie miezul guliilor, dar ai grijă să amesteci din când în când. Separat, baţi smântână cu făina, le adaugi în sos, pui piper şi condimente după gust, apoi mărarul tocat. Aduci guliile la masă cu sosul alături.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gulii umplute
- gulii umplute cu sos alb
- gulii umplute la cuptor