Gustare taraneasca
PrinteazaO reteta de gustare taraneasca din: cartofi, ceapa, oua, lapte, carnaciori picanti, marar, untura si sare.
- 2 kg cartofi
- 1 ceapă
- 4 ouă
- 1 ceaşcă lapte
- 5 cârnăciori picanţi
- 1/2 legătură mărar proaspăt
- untură
- sare
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se taie în rondele ce se pun la prăjit, pe ambele feţe, în untură bine încinsă, împreună cu ceapa tăiată mărunt. Se adaugă, înainte de a se înmuia ceapa, cârnăciorii tăiaţi rondele, amestecându-se uşor.
Când s-au rumenit puţin, se adaugă ouăle bătute bine cu lapte şi sare. Se lasă totul pe foc până se fac ouăle şi se presară imediat mărar tocat foarte fin.
Poftă bună!