Haloumi la grătar cu salată de vinete
PrinteazaO reteta de haloumi la gratar cu salata de vinete din: vanata, sare de mare, piper, rosii, masline, menta, ulei de masline haloumi, faina, otet de vin rosu, oregano si ulei de arahide.
- 1 vânătă mare
- sare de mare şi piper negru
- 6 roşii-prunişoară, coapte
- 40 g de măsline Kalamata, fără sâmburi
- 1 legătură mică de mentă
- ulei de măsline pentru uns
- 500 g de haloumi
- 2-3 linguri de făină albă
Sos de măsline:
- 75 g de măsline Kalamata, fără sâmburi
- 3 linguri de oţet de vin roşu
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 75 ml de ulei de măsline
- 75 ml de ulei de arahide
Mod de preparare:
Tăiaţi vânata felii subţiri. Puneţi-o într-o strecurătoare, presăraţi puţină sare şi lăsaţi-o 20 de minute. (Sarea va ajuta la îndepărtarea din vânătă a apei în exces.) Uscaţi-o cu hârtie-prosop.
Tăiaţi roşiile felii groase şi puneţi-le într-un bol mare, împreună cu măslinele şi cu menta. Lăsaţi-le deoparte cât timp preparaţi sosul.
Pentru sos, puneţi într-un blender măslinele, oţetul de vin şi oregano uscat şi amestecaţi până obţineţi un piure moale. Apoi turnaţi treptat uleiul de măsline şi uleiul de arahide şi asezonaţi bine cu sare şi piper, după gust. Puneţi sosul într-un borcan şi lăsaţi-l deoparte.
Cu aproximativ 15 minute înainte de servire, puneţi o tigaie-grill la foc mare. Ungeţi feliile de vânătă cu ulei de măsline şi frigeţi-le aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie şi se ard uşor. Adăugaţi-le în bolul cu roşii, turnaţi puţin sos şi amestecaţi bine.
Tăiaţi brânza haloumi felii subţiri şi pudraţi-o cu puţină făină. Frigeţi feliile până când se rumenesc pe margini şi încep să se topească.
Aranjaţi vânata gratinată pe un platou mare şi puneţi deasupra brânza haloumi. Cu o lingură, turnaţi deasupra salata de măsline cu roşii şi stropiţi cu încă puţin sos de măsline. Serviţi imediat, înainte ca preparatul să se răcească.
Haloumi la grătar cu salată de vinete
Pofta buna!