Halva din faina

Printeaza

Halva din faina – Halva “Suji” din: suji (făină din grâu indian), unt, zahăr, nucşoare, alune, fistic, stafide, apă de trandafir.

Ingrediente:

  • 200 g suji (făină din grâu indian)
  • 200 g unt
  • 700 g zahăr
  • 10 nucşoare
  • 100 g alune
  • 30 g fistic
  • 50 g stafide
  • 1 lingură de apă de trandafir

 

Mod de preparare Halva din faina:

Inmuiaţi făina în apă timp de o oră. Topiţi unturîritr-o cratiţă sau oală. Adăugaţi zahăr şi puţină apă. Dizolvaţi zahărul în untul topit.

Scurgeţi apa din suji şi adăugaţi-l în cratiţă. Amestecaţi continuu la foc moderat.

Agitaţi energic pentru a nu se lipi. Când devine uleios, gros şi se desprinde uşor de pereţii vasului luaţi-l de pe foc. Adăugaţi nucşoară, alune etc.

Turnaţi puţină apă de trandafir pe deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

Ficat de pasare in aspic

Ficat de pasare in aspic din: ficat de pasare, lapte, sare, oua, castravete, zeama de carne. Ingredinte: ficat de pasare lapte sare oua castravete zeama de carne   Mod de preparare Se curata ficatii de pasare si se tin in lapte citeva ore. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cind apa clocoteste, […]

Gustari cu sunca

Gustari cu sunca din: paine, telemea, sunca, unt, piper si sare.   Ingredinte: 8 felii piine 8 felii telemea 4 felii sunca 2 linguri unt netopit 2 linguri telemea rasa piper sare   Mod de preparare Se ung feliile de franzela cu unt pe o parte si se sareaza foarte putin. Pe patru dintre acestea […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.