Ficat de pasare in aspic din: ficat de pasare, lapte, sare, oua, castravete, zeama de carne. Ingredinte: ficat de pasare lapte sare oua castravete zeama de carne Mod de preparare Se curata ficatii de pasare si se tin in lapte citeva ore. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cind apa clocoteste, […]
Halva din faina
PrinteazaHalva din faina – Halva “Suji” din: suji (făină din grâu indian), unt, zahăr, nucşoare, alune, fistic, stafide, apă de trandafir.
Ingrediente:
- 200 g suji (făină din grâu indian)
- 200 g unt
- 700 g zahăr
- 10 nucşoare
- 100 g alune
- 30 g fistic
- 50 g stafide
- 1 lingură de apă de trandafir
Mod de preparare Halva din faina:
Inmuiaţi făina în apă timp de o oră. Topiţi unturîritr-o cratiţă sau oală. Adăugaţi zahăr şi puţină apă. Dizolvaţi zahărul în untul topit.
Scurgeţi apa din suji şi adăugaţi-l în cratiţă. Amestecaţi continuu la foc moderat.
Agitaţi energic pentru a nu se lipi. Când devine uleios, gros şi se desprinde uşor de pereţii vasului luaţi-l de pe foc. Adăugaţi nucşoară, alune etc.
Turnaţi puţină apă de trandafir pe deasupra.
Pofta buna!
Gustari cu sunca din: paine, telemea, sunca, unt, piper si sare. Ingredinte: 8 felii piine 8 felii telemea 4 felii sunca 2 linguri unt netopit 2 linguri telemea rasa piper sare Mod de preparare Se ung feliile de franzela cu unt pe o parte si se sareaza foarte putin. Pe patru dintre acestea […]