Hamsii cu rondele de masline si seminte de pin
PrinteazaHamsii cu rondele de masline si seminte de pin din: hamsii, ulei de masline, lamaie, rondele de masline, seminte de pin, vin, pesmet, zeama de portocala, sare, piper.
- 750 g hamsii mari sau ansoa proaspete
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lamaie, taiata felii subtiri
- 2 linguri rondele de masline verzi, taiate bucati
- 3 linguri seminte de pin
- 6 linguri vin alb
- 4 linguri pesmet
- zeama de la 1 portocala
- sare si piper
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180 C (treapta 4). Curăţaţi peştişorii de intestine, tăiaţi-le capetele, crestaţi-i pe burtă ca să-i puteţi aplatiza, apoi scoateţi-le cu grijă coloana vertebrală. Ungeţi cu jumătate din ulei o tavă rotundă cu dimensiunile potrivite astfel încât să încapă hamsiile pe două straturi.
Aşterneţi un prim strat de peştişori, cu cozile către centrul tăvii, precum spiţele unei roţi. Presăraţi sare şi piper, acoperiţi cu rondele subţiri de lămâie. Presăraţi 1/2 din măslinele tocate şi seminţele de pin, stropiţi cu jumătate din restul de ulei.
Acoperiţi cu al doilea strat de peştişori şi cu restul de măsline şi seminţe de pin. Pudraţi cu sare şi piper. Stropiţi cu vin, presăraţi pesmetul şi picuraţi uniform uleiul rămas. Coaceţi cca 15 min. Scoateţi din cuptor, stropiţi cu zeama de portocală şi băgaţi la loc în cuptor. Lăsaţi la copt încă 15 min. Serviţi fierbinte sau la temperatura camerei.
Pofta buna!