Hamsii cu sos de ardei copt
PrinteazaHamsii cu sos de ardei copt din: hamsii, ardei capia, rosii in suc propriu, sare, piper, ulei de masline, usturoi, otet, apa, zahar.
- 200 g hamsii ori sardele
- 1 ardei capia copt
- 1/2 conserva rosii in suc propriu
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita otet
- 100 ml apa
- 1 lingurita rasa de zahar
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Tai ardeiul copt în fâşii subţiri şi îl amesteci cu sosul de roşii, usturoiul şi câteva boabe de piper. Pui într-un vas termorezistent apa, oţetul, zahărul şi amestecul cu ardeiul copt. Speli şi cureţi peştele, îl laşi să se scurgă şi îl presari cu sare.
Frigi peştele pe tablă, pe jar mocnit sau pe grătar, pe aragaz. Pui peştele în vasul termorezistent, îl stropeşti cu uleiul şi acoperi vasul cu hârtie de copt. Introduci vasul în cuptor pentru circa 20-25 de minute. Serveşti peştele cu sosul gros şi îl presari cu pătrunjel verde tocat.
Hamsii cu sos de ardei copt
Pofta buna!