Harissa de ardei iuţi şi roşii
PrinteazaO reteta de harissa de ardei iuti si rosii din: seminte de chimen, seminte de coriandru, seminte de chimion, ulei de masline, usturoi, paparika afumata, rosii, ardei iute si apa de trandafir.
- cate 1 lingurita seminte de chimen si de coriandru
- 1/2 lingurita seminte de chimion
- 100 ml ulei de masline, plus extra pentru borcane
- 4 catei de usturoi, curatati, pastrati intregi
- 1 lingurita de paprika afumata
- 500 g rosii, curatate de seminte si tocate
- 3 ardei iuti, fara seminte – poti folosi mai multi daca iti place mancarea foarte picanta
- 1 lingurita apa de trandafir (optional)
Mod de preparare:
Incinge o tiga e nonaderentă şi prăjeşte seminţele de chimion, chimen şi coriandru, apoi zdrobeşte-le într-un mojar. Incinge uleiul într-o cratiţă mare şi adaugă usturoiul, condimentele prăjite, paprika, roşiile şi ardeii iuţi. Sotează la foc mic, amestecând frecvent, până când roşiile se mărunţesc şi usturoiul se înmoaie – aproximativ 15 minute.
Ia cratiţa de pe foc, adaugă apa de trandafir (dacă foloseşti) şi pasează totul cu un blender vertical sau într-un robot de bucătărie pentru a obţine o pastă groasă. Transferă totul în borcane sterilizate şi toarnă puţin ulei pentru a acoperi complet suprafaţa pastei.
O poţi păstra la frigider câteva luni, dacă adaugi câte un strat de ulei după fiecare folosire.
Harissa de ardei iuţi şi roşii
Pofta buna!
Foarte bine arata sosul asta, trebuie sa-l incerc!