Humus cu lămâie şi coriandru

Printeaza

O reteta de humus cu lamaie si coriandru din: naut, usturoi, iaurt, pasta de susan, ulei de masline extravirgin, suc si coaja de lamaie si frunze de coriandru.

Ingrediente:

  • 2 x 400g conserve de năut, scurs de apă
  • 2 căţei mari de usturoi, tocaţi grosier
  • 3 linguri de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras)
  • 3 linguri pastă de susan
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra
  • sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi
  • 20g frunze de coriandru

 

Mod de preparare:

Se aşază toate ingredientele mai puţin coriandrul într-un robot de bucătărie şi se mixează până când se obţine o compoziţie cât de cât omogenă. Se curăţă pereţii robotului şi se mai mixează totul încă o dată, dacă este necesar.

Se asezonează humusul astfel obţinut cu sare şi piper din plin, se adaugă coriandru şi se mai mixează până când coriandrul se toacă grosier. Se aşază cu o lingură într-un bol, se stropeşte cu ulei de măsline şi se serveşte.

Humus cu lămâie şi coriandru

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place humusul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.