Humus cu lămâie şi coriandru
PrinteazaO reteta de humus cu lamaie si coriandru din: naut, usturoi, iaurt, pasta de susan, ulei de masline extravirgin, suc si coaja de lamaie si frunze de coriandru.
- 2 x 400g conserve de năut, scurs de apă
- 2 căţei mari de usturoi, tocaţi grosier
- 3 linguri de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras)
- 3 linguri pastă de susan
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra
- sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi
- 20g frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se aşază toate ingredientele mai puţin coriandrul într-un robot de bucătărie şi se mixează până când se obţine o compoziţie cât de cât omogenă. Se curăţă pereţii robotului şi se mai mixează totul încă o dată, dacă este necesar.
Se asezonează humusul astfel obţinut cu sare şi piper din plin, se adaugă coriandru şi se mai mixează până când coriandrul se toacă grosier. Se aşază cu o lingură într-un bol, se stropeşte cu ulei de măsline şi se serveşte.
Humus cu lămâie şi coriandru
Pofta buna!
Imi place humusul asta