Iahnie cu cârnati
PrinteazaIahnie cu cârnati din: fasole boabe, rosii in bulion, ceapa, bulion, ulei, sare, piper si carnati afumati.
- 400 g fasole boabe
- 3 rosii in bulion
- o ceapa mare
- 3 linguri bulion
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 4 carnati afumati
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de pre¬parare, se pune fasolea în apă rece să se înmoaie. A doua zi se scurge foarte bine şi se dă în clocot, în două ape. Intr-o cratiţă cu fund dublu (dacă se poate) se încinge uleiul si se pun ceapa tăiată mărunt si usturoiul. Se adaugă roşiile tăiate mărunt. Se lasă să dea un clocot si apoi se adaugă fasolea umflată.
Se toarnă apă cât să acopere fasolea, se potriveşte de sare si piper şi se pune bulionul. Se acoperă cu un capac si se lasă la fiert la foc mic aproximativ 90 de minute. Se serveşte caldă cu cârnaţi prăjiţi si, eventual, murături.
Iahnie cu cârnati
Pofta buna!