Iaurt de capra cu briose
PrinteazaIaurt de capra cu briose din: faina, galbenusuri, oua, lapte, zahar, unt, sare, miere, drojdie de bere, vanilie, coaja de lamaie, coaja de portocala si iaurt de capra.
- 1,2 kg faina
- 5 galbenusuri
- 6 oua mari
- 300 ml lapte
- 360 g zahar
- 350 g unt
- 18 g sare
- 2 linguri de miere
- 18 g drojdie proaspata de bere
- 1 baton de vanilie sau o lingurita de esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie si o portocala
- iaurt de capra
Mod de preparare:
Se prepară maiaua. Se prepară aluatul classic, cu maia, făină, unt topit, zahăr, ouă, miere, vanilie, lapte. Se frământă, după care se lasă la crescut 1 oră apoi se adaugă fructele confiate şi stafidele. Se amestecă bine încă 15 minute după care se pune la crescut direct în forma de coacere, formă tapetată cu hârtie pergament.
Se introduce în cuptorul preîncălzit, la 200°C, 45-50 min. Pentru un mic dejun săţios, puteţi consuma brioşe cu iaurt de capră.
Iaurt de capra cu briose
Pofta buna!
ciudat