Iaurt inghetat de capsuni
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de iaurt inghetat de capsuni din: capsuni, lapte condensat si iaurt grecesc.
- 140 g de căpşuni
- 200 g de lapte condensat
- 500g de iaurt grecesc
Mod de preparare:
Se toacă jumătate din cantitatea de căpşuni în bucăţi mari şi se fac piure restul de căpşuni într-un robot de bucătărie sau cu un blender.
Se amestecă laptele condensat cu piureul de căpşuni într-un bol mare, apoi se adaugă iaurtul şi se amestecă până ce compoziţia devine omogenă. Se încorporează bucăţile de căpşuni.
Se răstoarnă amestecul într-o tavă de cozonac sau într-o casoletă, se pune capacul sau se înfăşoară bine în folie alimentară şi se congelează peste noapte până devine solid. Se scoate din frigider cu aproximativ 10-15 minute înainte de servire.
Iaurt ingheatat de capsuni
Pofta buna!