Iepure cu masline si arpagic
PrinteazaIepure cu masline si arpagic din: ulei, vin, bulion, masline, arpagic, iepure, ceapa, sare, piper.
- 100 ml ulei
- 250 ml vin
- 50 ml bulion
- 250 g masline
- 250 g arpagic
- 1 iepure
- 2 cepe mari
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală bine și se tranșează bucăți. Se lasă la marinat timp de 6-7 ore într-un baiț (vin, oțet, apă, usturoi, foi de dafin, sare, piper și mirodenii). Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Într-o cratita se pun la încins 50 ml ulei și se călește ceapa.
După ce s-a călit, se adaugă bucățile de carne care se rumenesc ușor pe toate părțile. Se adaugă apă fiartă, se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 1 oră. Se pune apă cu sare la fiert. Când dă în clocot, se adaugă măslinele. Se lasă să fiarbă cât timp fierbe și carnea.
Se încinge cuptorul la 180 ⁰C. Separat se curăță arpagicul și se pune și el la călit în restul de ulei într-o crăticioară. Când carnea s-a înmuiat, se adaugă arpagicul călit, vinul, bulionul și măslinele, fierte în prealabil. Se asezonează cu sare si piper, după gust, și se amestecă bine.
Se dă cratița la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până ce scade sosul.
Iepure cu masline si arpagic
Pofta buna!