Iepure cu sos de smantana
PrinteazaO reteta de iepure cu sos de smantana din: muschiulet de iepure, smantana, untura sau unt, vin alb sau rosu si sare.
- 2 muschiuleti de iepure
- 150 ml smantana
- 50 g untura sau unt
- 150 ml vin alb sau rosu
- sare
Mod de preparare:
Se lasă muşchiuleţii de iepure o zi la marinat cu vin şi cu zarzavaturi tăiate bucăţele (ceapă, morcovi, ţelină, usturoi), boabe de piper, foi de dafin şi sare. Se scot şi se împănează cu slănina afumată şi cu usturoi.
Se aşază muşchiuleţii în tavă pe un strat din zarzavatul în care s-au marinat, se toarnă deasupra grăsime încinsă şi se dau la cuptor.
Se mai adaugă puţină apă şi se stropesc cât mai des cu vin; când sunt aproape gata, se adaugă un pahar mic cu vin (în care s-au marinat). Se mai lasă să fiarbă puţin, pentru ca să le scadă sosul.
Se scot muşchii, se strecoară sosul, se amestecă cu smântână în care s-a pus un praf de făină şi se lasă să mai dea câteva clocote.
Iepure cu sos de smantana
Pofta buna!
E buna reteta asta