Inele cu nuca
PrinteazaInele cu nuca din: faina, unt, zahar, galbenusuri, nuci, rom, lamaie, sare.
- 500 g faina
- 300 g unt
- 200 g zahar
- 5 galbenusuri
- 100 g nuci macinate
- 2 linguri rom
- 1 lamaie
- un varf de cutit sare
Mod de preparare:
Frecati untul cu zaharul, romul, coaja de lamaie si sarea, pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati pe rand galbenusurile si, la urma, faina, treptat, amestecand bine pentru omogenizare.
Puneti aluatul obtinut la rece pentru o jumatate de ora. Modelati din aluat suluri cu grosimea de 1cm, taiati-le in bucati de 5-6 cm lungime.
Uniti capetele bucatilor si obtineti coronitele. Treceti prin ou batut, presarati-le cu nuca si coaceti-le la foc potrivit intr-o tava unsa.
Pofta buna!