Inele cu vişine
PrinteazaO reteta de inele cu visine din: apa, ulei, sare, faina, oua, frisca, visine si zahar pudra.
pentru aluat:
- 250 ml apă
- 3 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 150 g făină
- 5 ouă
- 1 lingură ulei
- 1 lingură făină pentru tavă
pentru cremă:
- 500 ml frişcă lichidă
- 250 g vişine
- 50 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Fierbeţi apa cu uleiul și sarea, apoi presăraţi făina cernută, amestecând energic cu o lingură de lemn, până când compoziţia se desprinde de pereţii vasului si se adună asemenea unui bulgăre. Luaţi vasul de pe foc, iar când compoziţia s-a mai răcorit, încorporaţi unul câte unul ouăle si omogenizaţi.
Puneţi compoziţia într-un cornet si o asezaţi în formă de inele, într-o tavă unsă cu ulei si tapetată cu făină, la o distanţă de 3 – 4 cm. Coaceţi inelele timp de 25 de minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, fără a deschide usa cuptorului.
Sunt gata când s-au umflat și s-au rumenit ușor la suprafaţă. După ce inelele s-au răcit, le tăiaţi în două, pe orizontală, cu un cuţit bine ascuţit.
Pentru umplutură, bateţi frisca răcită în frigider, folosind mixerul. Spălaţi, curăţaţi de sâmburi și lăsaţi să se scurgă fructele.
Folosind spriţul, umpleţi cu friscă partea de jos a inelelor, asezaţi fructele si acoperiţi inelele cu jumătăţile lor superioare. Le presaraţi cu zahăr si le decoraţi cu friscă si fructe.
Inele cu vişine
Pofta buna!