Inghetata de ciocolata alba
PrinteazaInghetata de ciocolata alba din: zahar praf, apa, ciocolata alba, oua, frisca, zmeura, coacaze, capsuni, zahar tos.
- 2 linguri zahar praf
- 5 linguri apa fiarta si racita
- 300 g ciocolata alba
- 3 oua
- 300 ml frisca obtinuta din smantana dulce batuta
sos:
- 250 g fructe de sezon: zmeura, coacaze, capsuni etc
- 2 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Puneti zaharul si apa intr-un vas, la foc potrivit si lasati-le sa fiarba 1-2 minute, pana cand se topeste zaharul. Luati apoi siropul de pe foc. Rupeti ciocolata in bucatele si turnati peste ele siropul de zahar cald, amestecand incontinuu, pentru a se topi ciocolata.
Lasati amestecul bine omogenizat sa se raceasca. Atunci cand este doar caldut adaugati galbenusurile, bateti compozitia pentru omogenizare si lasati-o sa se raceasca bine. Adaugati apoi frisca rece si albusurile batute spuma. Omogenizati amestecul prin rasturnare si turnati-l intr-o tava de chec tapetata cu folie.
Puneti tava la congelator pentru o noapte. Scoateti tava din congelator cu 15 minute inainte de servire. Taiati inghetata in felii cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Peste felia de inghetata turnati sos obtinut din maruntirea fructelor in amestec cu zaharul.
Inghetata de ciocolata alba
Pofta buna!
O sa fac si eu inghetata asta!