Ingheţată la cuptor cu fructe de pădure
PrinteazaIngheţată la cuptor cu fructe de pădure din: ou, paine, inghetata de vanilie, zahar pudra, dulceata de fructe de padure, frisca, zahar vanilat, esenta de rom, esenta de vanilie, zahar brun, suc de portocala, pulpa de portocala.
- 1 ou
- 1 felie de paine toast
- 1 glob (80-100 g) inghetata vanilie
- 50 g zahar pudra
- dulceata de fructe de padure
- 25-30 g frisca naturala
- zahar vanilat
- esenta de rom
- esenta de vanilie
pentru sos:
- 10 g zahar brun
- suc de la 1/2 portocala
- 20 g pulpa de portocala taiata cubulete
Mod de preparare:
Separi albuşul de gălbenuş. Faci o bezea din albuşul de ou bătut spumă cu un praf de sare, la care adaugi, în ploaie, zahărul pudră. Gălbenuşul de ou îl amesteci bine cu zahărul vanilat, esenţa de vanilie şi esenţa de rom. Pâinea toast o dai prin acest amestec şi o prăjeşti în ulei încins.
Aşezi pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o ungi cu frişcă pentru frizarea îngheţatei. Aşezi îngheţata pe felia de pâine şi sigilezi cu bezea de jur împrejur, pentru a nu intra aer. Pui îngheţata în cuptorul foarte încins, timp de 1 -1 1/2 minut, verificându-se la fiecare 30 secunde, până când bezeaua devine maronie pe toate părţile.
Serveşti îngheţata ornată cu dulceaţă de fructe de pădure.
Ingheţată la cuptor cu fructe de pădure
Pofta buna!
Incoming search terms:
- îngheţată la cuptor