Dovlecei Murați cu Mărar și Usturoi: o metodă delicioasă de a conserva și de a se bucura de gustul proaspăt al dovleceilor pe tot parcursul anului. Această rețetă combină dulceața naturală a dovleceilor cu aroma intensă de usturoi și notele aromatice de mărar, oferind un plus de savoare oricărei mese. Ingrediente Dovlecei (1 kg): Dovleceii […]
Inghetata de vanilie
PrinteazaInghetata de vanilie din: pastaie de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar si smantana dulce.
Ingrediente:
- 1 pastaie de vanilie
- 1 cana de lapte
- 2 galbenusuri
- 50 g zahar
- 1 cana de smantana dulce
Mod de preparare:
Păstaia de vanilie se despică în două pe lung şi se scot seminţele. Se pun păstaia şi seminţele într-o cratiţâ.
adaugă laptele peste ele şi se fierbe la foc mic. ia de pe foc şi se lasă 10 minute acoperit cu capac.
amestecă gălbenuşurile cu zahărul într-un castron până când se obţine o cremă.
adaugă laptele fierbinte amestecând încet. Crema se amestecă pe foc mic până când începe să se îngroaşe.
Cratiţa se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se scoate păstaia de vanilie şi se adaugă smântână.
pune această compoziţie într-o maşină de făcut îngheţată, conform instrucţiunilor.
Dacă nu foloseşti maşină de îngheţată, compoziţia se pune la congelator şi se amestecă din 30 în 30 de minute.
Inghetata de vanilie
Pofta buna!
Salată de Cartofi Mov cu Ceapă Roșie și Măsline
Salată de Cartofi Mov cu Ceapă Roșie și Măsline: o opțiune culinară vibrantă și sănătoasă, perfectă pentru orice ocazie. Cartofii mov nu sunt doar atractivi vizual, dar sunt și o sursă excelentă de antioxidanți. Combinată cu ceapa roșie crocantă și măslinele sărate, această salată aduce un mix delicios de texturi și gusturi. Ingrediente Cartofi mov […]