Inima de vita umpluta in cuib de varza
PrinteazaInima de vita umpluta in cuib de varza din: inima de vita, varza, ceapa, vin, usturoi, patrunjel, marar, piper, boia.
- 1 inimă de vită
- 500-600 g carne
- 1 varză
- 2 cepe
- 2 foi de dafin
- 1 pahar vin alb
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel şi mărar
- piper
- boia
- 1 cub condiment
- 3 roşii
- 1 păhărel orez
- cimbru
- 2 ouă
- 1 cană borş
- sare
Mod preparare umplutură:
Toci carnea împreună cu ceapa, le căleşti ca pentru musaca împreună cu usturoiul tocat, mărarul, sarea, adaugi orezul şi ouăle bătute şi o dai deoparte. Cureţi inima, o speli şi o umpli cu compoziţia pregătită.
Speli varza, opreşti câteva frunze, apoi o tai fideluţă, o pui într-o cratiţă cu o crenguţă de cimbru, presari sare, piper, boia după gust şi o foaie de dafin, în mijlocul verzei faci un cuib în care aşezi inima umplută.
Acoperi carnea şi varza cu felii de toşii şi frunzele rămase opărite. Torni borşul amestecat cu 1 cană de supă pregătită cu condiment şi vinul alb, apoi dai totul la cuptor.
Poftă bună!