Inimioare de gauffre cu îngheţată
PrinteazaO reteta de Inimioare de gauffre cu îngheţată din: unt, zahar, oua, faina, sare, smantana, grasime, inghetata, coaja de portocale, lichior de portocale si capsuni.
pentru gauffre:
- 50 g unt moale
- 30 g zahar
- 2 oua (medii)
- 125 g faina
- 1 varf de cutit de sare
- 125 ml smantana
- grasime pentru aparatul de gauffre
pentru umplutura:
- 1 cutie de inghetata
- 1 lingurita de coaja rasa de portocala
- 3-4 lingurite de lichior de portocale
- 500 g capsuni
Mod de preparare:
Baţi spumă untul cu ouăle şi zahărul. Adaugi făina cernută, smântână şi sarea şi amesteci bine. Ungi aparatul de gaufre cu un pic de grăsime şi coci gauffre. Le laşi apoi să se răcească. Speli căpşunele şi le cureţi. Mixezi 400 g căpşune până obţii un piure, pe care îl asezonezi cu lichiorul de portocale; restul căpşunilor le păstrezi pentru ornat.
Pui îngheţata într-un vas, adaugi coaja de portocală rasă şi amesteci bine. Dai amestecul de îngheţată pentru 10 minute, la congelator. Apoi torni îngheţata într-un poş sau într-o pungă cu colţul tăiat. Tai gaufrele în formă de inimioare. Dacă ai altă formă, de exemplu rotunde, tai gaufrele în sferturi de cerc.
Pe o parte de gauffre torni cu poşul (sau cu o pungă cu colţul tăiat) mixul de îngheţată, iar cu cealaltă parte de gauffre formezi un capac. Aşezi inimioarele imediat pe farfurioare şi le ornezi cu căpşunele rămase. Piureul de căpşune îl serveşti alături, ca sos de fructe.
Inimioare de gauffre cu îngheţată
Pofta buna!